Eπενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ δρομολογεί στα επόμενα τρία χρόνια η Leroy Merlin με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά.
Η εταιρεία, εγκαινίασε σήμερα το νέο της κατάστημα, το έβδομο στην Ελλάδα, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., στη Λεωφόρο Κηφισού. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ και δημιουργεί 150 θέσεις εργασίας.
Στα εγκαίνια του νέου καταστήματος παρευρέθη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ χαρμόσυνο νέο καθώς μέσα στην κρίση της πανδημίας, οι επενδύσεις στη χώρα δεν σταματούν αλλά συνεχίζονται. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, “η ελληνική οικονομία δείχνει να αντιδρά και να προχωρά και είμαστε αισιόδοξοι ότι όταν όλη αυτή η περιπέτεια με τον κορωνοϊό θα έχει φύγει, θα είμαστε έτοιμοι να πάμε πολύ καλύτερα”. Εξέφρασε επίσης, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μια κορυφαία αλυσίδα παγκοσμίως συνεχίζει τις επενδύσεις στη χώρα μας δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ανέφερε “θέλω να ευχηθώ καλές δουλειές και να τονίσω πως υποστηρίζω αυτές τις προσπάθειες στις οποίες το σωστό επιχειρείν πρωταγωνιστεί, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και διευκολύνοντας τους καταναλωτές. Η LEROY MERLIN έχει αποδείξει έμπρακτα ότι τα καταφέρνει”.
Από την πλευρά του, ο Olivier Arduin, Γενικός Διευθυντής της Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε: “Λειτουργώντας ήδη 6 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο καθώς και ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα, συνεχίζουμε το όραμά μας με το νέο μας κατάστημα, εδώ στον Κηφισό. Αυτό το κατάστημα έχει για εμάς πολύ μεγάλη αξία, γιατί δημιουργήθηκε υπό τις δυσκολότερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού.
Επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος για τις μέχρι στιγμής επιδόσεις της εταιρείας και προέβλεψε ότι, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 2019, ήτοι 158 εκατ. ευρώ.