Πλακιωτάκης: ” Το συντομότερο δυνατό η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, αρχής γενομένης από τα νησιά του Ιονίου, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας σε εκπομπή του Alpha αλλά και στο διαδικτυακό συνέδριο του «Olympia Forum», εξήγησε ότι «η κρουαζιέρα είναι μία διεθνής δραστηριότητα που απαιτεί διεθνείς κανόνες, και βρισκόμαστε εν αναμονή των ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων για το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει η κρουαζιέρα και να έχουμε έτοιμες τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Από κει και πέρα, εμείς, σε συνεργασία πάντοτε με τους ειδικούς επιστήμονες, θα διαμορφώσουμε τα δικά μας πρωτόκολλα για να μπορέσει η κρουαζιέρα να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό».

Να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η κρουαζιέρα αναμένει τα πρωτόκολλα που είναι υπό διαμόρφωση τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ αλλά και τα «ξεκλειδώματα» των μέτρων στα λιμάνια που σήμερα αποτρέπουν τις από-επιβιβάσεις επιβατών και ναυτικών.