Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για την υπόθεση Παππά-Μιωνή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της συνομιλίας του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι ενδεχόμενες αυτεπαγγέλτως αξιόποινες πράξεις.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο αν έχει τελεστεί το αδίκημα της ψευδορκίας σε αντιπαραβολή με την κατάθεση του κ. Παππά στην Προανακριτική Επιτροπή η οποία επίσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Επιπλέον, θα διερευνηθεί η νομιμότητα του ηχητικού υλικού και να διαπιστωθεί η γνησιότητα του και αν έχει υποστεί επεξεργασία.

Στο ηχητικό ακούγεται να λέει ο κ. Παππάς ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα και λέει ότι βγάζουν “πολλά λεφτά”. Όμως, στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής στις 5.3.2020, ο κ. Παππάς είχε πει πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε καμία των περιπτώσεων. Επίσης ακούγεται να ζητάει από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον κ. Παπασταύρου να μιλήσει αρνητικά κατά της συζύγου του κ. Μητσοτάκη.

Στην κατάθεσή του, όμως, πάλι είχε αρνηθεί πως ζήτησε κάτι τέτοιο. Από το ηχητικό φαίνεται ότι ο κ.Παππάς εμφανίζεται να γνωρίζει την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος

Στην υπόθεση αυτή υπάρχει και το δεδομένο της υποκλοπής, την ευθύνη της οποίας ήδη ανέλαβε ο κ. Μιωνής.

Εντωμεταξύ, ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος του Μιωνή, αποκάλυψε ότι ο πελάτης του έχει κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, επισημαίνοντας ότι το ηχητικό ντοκουμέντου δεν έχει υποστεί «κοπτοραπτική».

«Ο κ. Μιωνής έχει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του και δείχνουν όλα την αλήθεια. Αυτά τα στοιχεία εμφανίζονται εκεί που πρέπει και ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής. Να υποθέσετε λοιπόν ότι υπάρχουν κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε ο κ. Πανταζής στον Alpha.

Αναφορικά με τη γνησιότητα του επίμαχου υλικού, ο Νίκος Παππάς ισχυρίζεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία έχει υποστεί επεξεργασία, κάτι που αρνήθηκε ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή, Πέτρος Πανταζής.«Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πάει το ηχητικό ντοκουμέντο στη ΓΑΔΑ για να ελεγχθεί. Δεν θα βρεθεί καμία κοπτοραπτική, καμία αφαίρεση», είπε χαρακτηριστικά.