13 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας – Ένα θύμα το τελευταίο 24ωρο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 13 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας και ακόμη ένα θύμα της νόσου το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 13 κρούσματα, τα πέντε είναι εισαγόμενα (τρία από πτήσεις και δύο από τον Προμαχώνα), ενώ τρία προέρχονται από την Ξάνθη, ένα από τη Θεσπρωτία, ένα από τη Σύρο, ένα από τη Ροδόπη, ένα από την Καστοριά και ένα από την Πέλλα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3321(ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων το 55.0% άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες). Από το σύνολο των 3321 κρουσμάτων, 734 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1851 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Επιπλέον, καταγράφηκε ένας νέος θάνατος, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 νεκροί.
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76έτη. Τελευταίο θύμα του κορωνοϊού ήταν μια 64χρονη από τη Ροδόπη, η οποία κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται ότι το αμέσως τελευταίο θύμα του κορωνοϊού είχε καταγραφεί το Σάββατο.