Έναρξη έργων ανάπλασης της περιοχής Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε προτεραιότητα μπαίνει η ανάπλαση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την ανάδοχο εταιρεία.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικής παρέμβασης για την ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ και προθεσμία εκτέλεσης 16 μηνών.

Ειδικότερα στο πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις όπως: Η οργάνωση ελεύθερων χώρων και χώρων στάσης πεζών και οχημάτων. Η διαπλάτυνση πεζοδρομίων και η ανανέωση δομικών υλικών. Η δημιουργία ποδηλατοδρόμου. Η ανανέωση των στοιχείων φωτισμού και ο εμπλουτισμός του αστικού εξοπλισμού. Η ανακατασκευή οδοστρώματος, με ράμπες και αύξηση των φρεατίων υδροσυλλογής. Η ενίσχυση της φύτευσης και του συστήματος σήμανσης κ.α.

Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικού χαρακτήρα της περιοχής, με παράλληλη ανανέωση και αναμόρφωση των δομικών του στοιχείων, ενώ εκσυγχρονίζονται οι χρήσεις γης για την προσέλκυση νέων δραστηριοτήτων.

Στο νέο και διαμορφωμένο φιλικό προς τους πεζούς και τους φίλους του ποδηλάτου περιβάλλον, προβλέπεται η αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών δυσλειτουργιών και η οργάνωση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του για το έργο τόνισε πως στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η άμεση εκτέλεση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της υπεραξίας όλης της Αττικής. Σημείωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν παρόμοιες “στοχευμένες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του επενδυτικού προφίλ της Αττικής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών”.

Σημειώνεται ότι η περιοχή του Αγ. Διονυσίου για δεκαετίες αποτέλεσε μια «νεκρή ζώνη» μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, αποτέλεσμα της αποβιομηχάνισης και της εγκατάλειψης. Η ανάπλαση θα εξελιχθεί σε έκταση 470.000 τ.μ. και έχει ως βασικό στόχο να αναδιοργανώσει το χώρο και τις λειτουργίες του.