Σε “καθεστώς μικρού σοκ” δηλώνει ότι βρίσκεται ο Γεραπετρίτης για τις τελευταίες αποκαλύψεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε “καθεστώς μικρού σοκ” δηλώνει ότι βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφορικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τις συνομιλίες Παππά-Μιωνή.

Σε δηλώσεις του, σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε ότι ” Έχουμε ένα φαινόμενο συγκροτημένης παράλληλης δομής εξουσίας” και εξήγησε ότι “πρόκειται, ουσιαστικά, για μία δομή που υφίσταται και της οποίας γίνεται επιλεκτική αξιοποίηση ανάλογα με την περίσταση. Αυτά στην Ελλάδα δεν έχουν υπάρξει…”

Στη συνέχεια, εστίασε σε τρία σημεία: “Το πρώτο είναι ότι εδώ μιλούμε στην πραγματικότητα για μία συγκροτημένη λειτουργικά δομή, η οποία φαίνεται να ασκεί πολύ μεγάλη επίδραση κυρίως στη δικαιοσύνη. Ξεχνάμε πολλές φορές ή προεξοφλούμε πράγματα. Ίσως το γεγονός ότι δεν έχουμε υποστεί την ένταση του σοκ οφείλεται στο ότι είχαμε προεξοφλήσει πολλά πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι ένα τέτοιο ζητούμενο”, ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και συμπλήρωσε πως αυτό είναι “κάτι που δεν είναι καλό για τη Δημοκρατία”.

Σε ορισμένα ζητήματα, εξάλλου, που “έχουν να κάνουν με τις βάσεις του πολιτεύματος, πρέπει να είμαστε σε πολύ μεγαλύτερη θεσμική εγρήγορση και πρέπει να θυμόμαστε τις επισκέψεις υπουργών στον Άρειο Πάγο για να ενημερώνονται επί δικογραφιών, να θυμόμαστε ότι ανακοινώθηκαν στοιχεία δικογραφιών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ενόσω δεν είχαν διαβιβαστεί οι δικογραφίες, να θυμόμαστε τους ανώτατους δικαστές που τη μία μέρα δίκαζαν πολιτικές υποθέσεις και την άλλη βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου ως σύμβουλοι. Πρέπει να θυμόμαστε αυτά που συνέβησαν”, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

“Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός αυτού του ντόμινο απαξίωσης και ηθικής έλλειψης. Το γεγονός ότι βρίσκονται στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος των πολιτικών.

Για μένα αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα τη χειρότερη μορφή ηθικής απαξίωσης της πολιτικής”, στηλίτευσε, αναγνωρίζοντας ότι “όταν εκτίθεσαι στα δημόσια πράγματα, οφείλεις να έχεις μία πάρα πολύ μεγάλη ανοχή στο τι θα ακούσεις, ιδιαιτέρως στην αξιολόγηση των πράξεων και των παραλείψεών σου, αλλά δεν είναι δυνατόν με κανένα ηθικό τρόπο να μπαίνει σε αυτήν τη συζήτηση η οικογένειά σου”, τόνισε.