Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ: “Οφείλουμε να προσέχουμε κάθε μας λέξη”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Περισσότερες από πέντε ώρες συνεδρίασε το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των τελευταίων αποκαλύψεων γύρω από την συνομιλία Παππά και Μιωνή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα αυτό με τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Παππά με τον επιχειρηματία κ.Μιωνή, κυριάρχησε στο συμβούλιο, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη. παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας. Επιπλέον διευκρίνισε ότι: Οφείλουμε όλοι να προσέχουμε κάθε μας λέξη και πράξη.

Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας.Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να να εδραιωθεί.
Και διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα όλοι όσοι πίστεψαν ότι η δεξιά ήρθε στην εξουσία με ένα αλλαγμένο μετριοπαθές πρόσωπο.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά. Επιλέγει πολιτικές καταστροφής της κοινωνικής συνοχής, επιλέγει συνειδητά ψαλίδι στη διαφάνεια και στη δημοκρατία. Επιλέγει εν τέλει τη λάσπη για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους.

Εντωμεταξύ, κριτική ασκήθηκε στον Νίκο Παππά από πολλά στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων, ο Π. Σκουρλέτης όσο και Νίκος Φίλης αλλά οξύτερος όλων ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος συγκρούστηκε “άγρια” με τον πρώην υπουργό.

Παππάς: αναλαμβάνω την ευθύνη
Ο Νίκος Παππάς, από την πλευρά του, είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για λάθη…ύφους και ουσίας, όπως είπε.Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του πολιτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Παππάς δήλωσε οτι:

Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη.