Βρούτσης: Ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε μόνιμη βάση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων στην ίδια ημερομηνία αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Για πρώτη φορά και μόνιμα πλέον θα έχουμε ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων ως αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ”, αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Ετσι επιτυγχάνουμε 1.250.000 λιγότερες τραπεζικές συναλλαγές σε μηνιαία βάση και βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία και την γραφειοκρατία στους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης, πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου θα πληρωθούν τέλος Ιουλίου ταυτόχρονα με τις κύριες συντάξεις ενώ το μέτρο αυτό θα παραμείνει σε μόνιμη βάση.

Η ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων γίνεται για πρώτη φορά και είναι ένα απτό αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ και του ψηφιακού μετασχηματισμού του που υπαγορεύεται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ν.4670/2020.