ΓΣΕΒΕΕ: «Καμπανάκι» για λουκέτα και απώλεια 190.000 θέσεων εργασίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ χτυπά καμπανάκι για λουκέτο σε επιχειρήσεις και για τον κίνδυνο απώλειας 190.000 θέσεων εργασίας. Για το θέμα μίλησε στο MEGA ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε πως όλη αυτήν την περίοδο πολλές είναι οι καταγγελίες που δέχεται το Εργατικό Κέντρο και εξήγησε ότι αφορούν κυρίως σε μη καταβολή του δώρου Πάσχα και αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία. Σε ό,τι αφορά μάλιστα το δώρο Πάσχα είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους που ενώ τους καταβλήθηκε το δώρο Πάσχα στη συνέχεια ο εργοδότης το… ζήτησε πίσω.

Σχετικά με το πρόγραμμα Συν-Εργασία αλλά και άλλες προσπάθειες που έγιναν για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, σημείωσε πως δεν είναι επιτυχημένα διότι πέραν ενός μικρού διαστήματος 45 ημερών δεν προστατεύουν τις θέσεις εργασίας.

Παράλληλα υπάρχει τεράστια αγωνία στις επιχειρήσεις που βλέπουν μέση μείωση του τζίρου τους κατά 46%. Μεγάλο είναι το πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, πάνω από το 85% των επιχειρήσεων στη χώρα απασχολούν λιγότερα από 10 άτομα.