fbpx
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ποιο νησί εξελίσσεται σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό

Tο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, στο οποίο δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού προετοιμάζεται δυναμικά προκειμένου να ανοίξει τις πύλες του στους επισκέπτες που αναζητούν μία κορυφαία τουριστική εμπειρία.

Επιπλέον, εξελίσσεται σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, “παντρεύοντας” τα τοπικά προϊόντα της με την τουριστική βιομηχανία.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του 3ου Food Experience, η φημισμένη γραβιέρα Νάξου, η ναυαρχίδα των τυροκομικών προϊόντων του νησιού τίθεται επικεφαλής σε μία προσπάθεια να καταστεί ελκυστικός προορισμός σε μία απαιτητική μερίδα της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, που αναζητά ποιότητα και αυθεντικές γεύσεις.

“Η Νάξος, χάρη στον φυσικό της πλούτο και την πλούσια παράδοσή της, είναι αυτάρκης σε μία τεράστια ποικιλία προϊόντων, τα οποία είναι εγγυημένα και πιστοποιημένα. Η πατάτα, τα κτηνοτροφικά και τυροκομικά προϊόντα, τα κρασιά, τα προϊόντα κίτρου, τα οπωροκηπευτικά του νησιού είναι ασυναγώνιστης ποιότητας”, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Καπούνης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου). Όπως τόνισε, “στόχος είναι να συνδυαστεί ο πρωτογενής με τον δευτερογενή τομέα”.

Σε ένα νησί όπου σημειωνόταν, τα τελευταία χρόνια, μία εκρηκτική άνοδος του τουρισμού ο πρωτογενής τομέας εξακολουθεί να καταλαμβάνει το 60% της οικονομίας του.

Φέτος η Νάξος ποντάρει δυναμικά στον εγχώριο τουρισμό, προκειμένου να επουλώσει τις πληγές που άφησε η πανδημία του κορωνοϊού. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Δρ. Νικολοπούλου Έλενα, “Στόχος είναι το νησί να παραμείνει ένας non-Covid προορισμός. Για το λόγο αυτό στο νησί παρέχεται ο κατάλληλος σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να γίνει έγκαιρη διάγνωση ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων της νόσου”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ