Καθηγητής Βατόπουλος: “Ο ιός θα επανακάμψει”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«O ιός θα επανακάμψει, αλλά δεν θα έχουμε την κατάσταση του Μαρτίου» δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο Σκάι,  είπε  ότι αν και θα έχουμε για πολύ καιρό ακόμα κρούσματα, δεν θα χρειαστούν ξανά γενικευμένα lockdown, καθώς ο κόσμος είναι ενημερωμένος».

Αναφορικά με τις αντοχές του συστήματος υγείας, ο καθηγητής δήλωσε ότι είναι ένα στοίχημα, αν και έχουν γίνει προσπάθειες να ενισχυθεί με την προσθήκη κλινών ΜΕΘ. Επισημαίνει δε ότι το παιχνίδι παίζεται στην πρόληψη.

Αυτή άλλωστε είναι και η προσέγγιση που πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, να ακολουθηθεί και με την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα εισρεύσουν στη χώρα μας ξένοι τουρίστες.

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης των εισαγόμενων κρουσμάτων. Αυτό που απαιτείται για την αντιμετώπιση του ιού είναι η γρήγορη ιχνηλάτηση και η γρήγορη απομόνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής επιπλέον είπε χαρακτηριστικά ότι «αν είχαμε ένα κρούσμα ανά νομό, θα ήμουν ανήσυχος. Από την άλλη στην Ξάνθη για παράδειγμα έχεις μια εστία που είναι σαν την πυρκαγιά. Ανά πάσα ώρη μπορεί να επεκταθεί».