Τι είπε ο Γεραπετρίτης για τον ανασχηματισμό – Ο Χαρδαλιάς έχει φαν κλαμπ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Για να υπάρξει ανασχηματισμός, όπως θα συμβεί τώρα, θα πρέπει να έχουμε έναν ουδέτερο χρόνο, όχι όσο είσαι μέσα στην κρίση. Από τη στιγμή που ανοίγουμε τον τουρισμό αρχές Ιουλίου, ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος κι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα προχωρήσει σε αυτή τη διόρθωση”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε επίσης ότι η κρίση του κορωνοϊού άλλαξε και τον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων υπουργείων: “Το υπουργείο Υγείας το αντιλαμβανόμασταν ως ένα υπουργείο υψηλής πολιτικής και λόγω της κρίσης αποδείχτηκε πως είναι ένα υπουργείο που πρέπει να στηρίζεται σε κατεξοχήν τεχνοκρατικά δεδομένα”, είπε.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στον Γιώργο Χαρδαλιά σε ερώτημα περί πιθανής αναβάθμισής του: “Ο κ. Χαρδαλιάς έχει ήδη αναβαθμιστεί μία φορά κι έχουμε πάντα υπόψη μας ότι το να αναβαθμίζεις ή να υποβαθμίζεις με βάση του παραγόμενου έργου, το επιδοκιμάζουμε και το θεωρούμε αναγκαίο”.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει μεγάλο “φαν κλαμπ”: “Μου έστειλαν μηνύματα από το νησί μου, την Κάρπαθο, όπου μετέβη και μου είπαν πόσο ανακουφισμένοι αισθάνθηκαν από τον επαγγελματισμό που επέδειξε. Με κάλεσαν από τη Γαλλία για να μου πουν πώς θα είναι δυνατόν να αναλάβουν τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία”.