Ιδού γιατί απαγορεύτηκε η είσοδος Αμερικανών τουριστών στην Ευρώπη (Γράφημα)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε γράφημα που δημοσιεύει το CNN αποτυπώνεται η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ από τον περασμένο Φλεβάρη μέχρι και σήμερα. Οι δύο καμπύλες εξηγούν πως Ευρώπη και ΗΠΑ ακολουθούν αντίθετες πορείες σε ό, τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην ΕΕ φαίνεται πως έφτασαν στο ζενίθ στα μέσα Μαρτίου και τώρα παρουσιάζουν εμφανή καθοδική τάση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNN που βασίζονται στο κέντρο ερευνών του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, τα νέα κρούσματα είναι σταθερά λιγότερα από 10.000 καθημερινά στην ΕΕ, τον τελευταίο μήνα.

Αντίθετα, η διάγνωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχει πάρει έντονα ανοδική πορεία. Το δημοσίευμα περιγράφει πως πολλές χώρες της Ευρώπης προχώρησαν σε αυστηρή καραντίνα νωρίς και τα κράτη μέλη της ΕΕ ξεκίνησαν την άρση μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό σταδιακά και προσεκτικά.

Έκρηξη νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, παρατηρούνταν το φαινόμενο, οι ειδικοί να επισημαίνουν πως ορισμένες Πολιτείες βιάστηκαν να ανοίξουν και πάλι τις αγορές. Παράλληλα, το άρθρο αναφέρεται στην «άρνηση» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των συμβούλων του να παραδεχτούν την κρισιμότητα της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς και τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, με σχεδόν 2,6 εκατ. ασθενείς και περισσότερους από 126.000 νεκρούς. Φυσικά, χώρες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία και η Ινδία, που εμφανίζουν επίσης αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού αποκλείονται από τη λίστα της ΕΕ, η οποία και θα επανεξετάζεται κάθε 15 ημέρες.