Νέος Πρόεδρος στην ΟΛΘ ΑΕ ο Θάνος Λιάγκος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εγκρίθηκε χθες από την γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης η πρόταση του βασικού μετόχου SEGT για αλλαγή στην ηγεσία της εταιρείας μέσο της οποίας την προεδρία του λιμανιού αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στα λιμάνια, Θάνος Λιάγκος, ενώ χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου αναλαμβάνει ο έως τώρα Γενικός Διευθυντής του λιμανιού, ο Ιταλός Franco Nicola Cupolo.

Από την θέση του Προέδρου αποχωρεί ο Σωτήρης Θεοφάνης, ο οποίος ωστόσο παραμένει μέλος της διοίκησης του Οργανισμού με αυξημένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά στα νέα επενδυτικά πλάνα του λιμανιού.

Η αποχώρηση του κ. Λιάγκου από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ δημιουργεί προσωρινά ένα κενό ως προς την εκπροσώπηση του Δημοσίου στις διοικήσεις των δέκα λιμανιών ανωνύμων εταιριών, ωστόσο εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα καλυφθεί εκ των ενόντων από άλλο στέλεχος του Ταμείου.

Ο νέος πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ ήταν μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ, ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση τη θέση του στον ΟΛΠ αναλαμβάνει ο Απόστολος Παπαποστόλου.

Ο Franco Nicola Cupolo ήταν επιχειρησιακός διευθυντής του ΟΛΘ, παρακολουθώντας την καθημερινή λειτουργία του λιμανιού, κάτι που αναμένεται ότι θα συνεχίσει να κάνει και από τη νέα θέση του.