Σε ετοιμότητα το λιμάνι της Πάτρας – Αύριο θα φτάσουν πάνω από 1.000 επιβάτες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πάνω από 1.000 επιβάτες αναμένεται να φθάσουν αύριο στο λιμάνι της Πάτρας, με επτά πλοία που έχουν αποπλεύσει από λιμάνια της Ιταλίας.
Μάλιστα,
σήμερα το μεσημέρι κατέπλευσαν δύο πλοία από την Ιταλία, τα οποία μετέφεραν δεκάδες φορτηγά με τους οδηγούς τους.

Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και από σήμερα, ξεκίνησαν οι έλεγχοι από τα στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου και του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Λιμενικού βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού για να ελέγξει τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Στη συνέχεια, με βάση πάντα αυτούς τους ελέγχους, ακολουθούσε νέος έλεγχος για κορωνοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που είχε εγκατασταθεί στην πύλη εξόδου του λιμανιού, ενώ παράλληλα εφαρμόζονταν όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης, “επιβλέψαμε μαζί με τον κεντρικό λιμενάρχη Πατρών, Νίκο Ματούλα, όλες τις διαδικασίες και μπορώ να πω ότι το σύστημα ελέγχου λειτουργεί”.

Όπως πρόσθεσε, “αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν επτά πλοία με περίπου 150 με 200 επιβάτες το κάθε ένα και εκτός από τους ελέγχους, μέλημα μας να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στο λιμάνι”. Όπως εξήγησε, “λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα στο λιμάνι, ώστε να μην υπάρξει αργοπορία τόσο στην εκφόρτωση, όσο και στην φόρτωση των πλοίων”.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά των επιβατών με πλοία από και προς τα λιμάνια της Ιταλίας είχε σταματήσει από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, λόγω του κορωνοϊού, ενώ τα πλοία εξακολουθούσαν να μεταφέρουν φορτηγά.