Καταγγελίες Καλογρίτσα: Εξηγήσεις από Τσίπρα ζητεί η κυβέρνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο ‘μαγαζί’, όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για προσπάθεια χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, αλλά και στο ηχητικό της συνομιλίας του Ν. Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή.

Ο κυβερνητικός αναρωτήθηκε «Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;». Και καταλήγοντας σημείωσε: «Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του».

Νωρίτερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα, κάτι που έχει ζητήσει και το Κίνημα Αλλαγής. Το ζήτημα έχει βάλει στην φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση. Ο υπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δώσει άμεσα εξηγήσεις, αλλά και τον Νίκο Παππά να κινηθεί νομικά κατά του επιχειρηματία εάν δεν ευσταθούν τα όσα ισχυρίζεται.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη τώρα ο κ. Παππάς έχει δύο δρόμους. «Ο ένας δρόμος είναι να κάνει αμέσως μήνυση στον κ. Καλογρίτσα, καθώς αυτό είναι μια συκοφαντία εναντίον του και τότε ο κ. Καλογρίτσας οφείλει να παρουσιάσει τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχει για να αποδείξεις τους ισχυρισμούς του. Ή εάν ο κ. Παππάς δεν πάει στα δικαστήρια τον κ. Καλογρίτσα οφείλει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει. Διότι αν δεν τον αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ πια υπάρχει αυτή καταγγελία στο δικαστήριο σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αυτού του τύπου τις πρακτικές».

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζει δε ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν. Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι» καταλήγει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ