Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στα 43 είναι σήμερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες. Όπως δείχνουν τα στοιχεία 852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση 11 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Ο αριθμός των νεκρών διαμορφώνεται στους 193, καθώς λίγη ώρα πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, έγινε γνωστό πως μία 83χρονη που νοσηλευόταν στο “Σωτηρία” και έπασχε από διάφορα υποκείμενα νοσήματα, έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.