Γεωργιάδης: Η σημερινή μέρα υπογραφής της σύμβασης για τον Πύργο Πειραιά γράφει ιστορία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το γεγονός ότι φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης αξιοποίησης του Πύργου Πειραιά, χωρίς καθυστερήσεις, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης.

Στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την EBRD για την “υποδειγματική συνεργασία” και πρόσθεσε: “Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να μπορέσει η Ελλάδα να ξεφύγει από την κρίση με έργα επιλεγμένα πολύ μεγάλης πολλαπλασιαστικής αξίας και έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Οπότε ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό, δεν ξεχνάμε την ουσιαστική σας συμβολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα”.

Επίσης, σημείωσε ότι το όραμα του Δημάρχου, να αξιοποιηθεί ο Πύργος του Πειραιώς, είναι από μόνο του επαινετό. “Όμως, στην προκειμένη περίπτωση εξαιρετικά επαινετέα είναι η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε, ολοκληρώθηκε σε χρόνους ρεκόρ για το ελληνικό δημόσιο και το κυριότερο ολοκληρώθηκε χωρίς καμία γραφειοκρατική καθυστέρηση. Δεν υπήρξε πουθενά η παραμικρή ένσταση, η παραμικρή αμφισβήτηση του σχεδίου. Αυτό είναι όντως σχετικά σπάνιο.

Και αυτό δείχνει ότι η δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιώς ήταν όπως έπρεπε να είναι ώστε να μην αφήσουν κανένα περιθώριο σε κανένα να αμφισβητήσει τις προθέσεις, τον τρόπο κατασκευής και τον τρόπο ανάθεσης αυτού του σπουδαίου έργου”, όπως είπε.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός, και στην εταιρεία Dimand. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης: “Όλες οι δουλειές που έχω παρακολουθήσει στην Dimand όλο αυτό το διάστημα είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Είναι υπόδειγμα επαγγελματισμού και υπόδειγμα οράματος. Αυτό με πείθει ότι και η ανάπλαση του Πύργου του Πειραιώς θα είναι των ιδίων επιπέδων επαγγελματισμού και θα γίνει ένα έργο το οποίο δεν θα γίνει απλώς για να το εγκαινιάσουμε αλλά θα γίνει ένα έργο για να μείνει και να το απολαύσει και ο λαός του Πειραιώς αλλά θα έλεγα και της Ελλάδος γενικότερα”.

Στη συνέχεια ο υπουργός πρόσθεσε: “Αυτό το οποίο γίνεται εδώ σήμερα γράφει ιστορία, είμαι εξαιρετικά ευτυχής που η σύμβαση υπογράφεται επί δικής μου θητείας και επί της Κυβερνήσεώς μας, θα είμαστε όλοι παρόντες για να το εγκαινιάσουμε σε 2,5 χρόνια.

“Είναι σημαντικό ότι σε τέτοια σχέδια υπάρχει πολιτική σύμπνοια, διότι όταν δεν υπάρχει πολιτική σύμπνοια εμφανίζονται πολλά εμπόδια.

Το ότι εδώ υπάρχει πολιτική σύμπνοια σημαίνει ότι μπορείτε και εσείς να κάνετε τη δουλειά σας γρηγορότερα και η Demand να κάνει τη δουλειά της καλύτερα και η EBRD να δώσει τα χρήματα ευκολότερα και η Alpha Bank να στηρίξει το έργο με μεγαλύτερη ευχέρεια” κατέληξε ο υπουργός.