Η ΠΟΦΕΕ ζητά τη λύση σε πρόβλημα που προέκυψε με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ζητά με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών για τη διευθέτηση προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά την καταβολή των ποσών του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ενημέρωσε τα αρμόδια Υπουργεία και την ΑΑΔΕ ότι προέκυψε πρόβλημα με τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 2, το οποίο αφορά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων αλλά και λογιστών συναδέλφων και ζήτησε να δοθεί άμεση και πρακτική λύση.

Η επιστολή που εστάλη έχει ως εξής:

Αγαπητέ Υπουργέ,

Το ΔΣ της ΠΟΦΕΕ σπεύδει να θέσει υπόψη σας το θέμα που έχει προκύψει με την επιστρεπτέα προκαταβολή 2 και από ότι φαίνεται αφορά ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων αλλά και λογιστών συναδέλφων.

Κατά την διαδικασία της αίτησης “εκδήλωσης ενδιαφέροντος” πλήθος συναδέρφων ακολουθώντας τα βήματα που είχαν ακολουθήσει κατά την διαδικασία αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή 1 συμπλήρωσαν μόνο την εφαρμογή με τον τίτλο “τα έσοδα μου” και δεν προέβησαν στον δεύτερο απαιτούμενο βήμα, δηλαδή την συμπλήρωση της εφαρμογής “οι εφαρμογές μου” μέσω της οποίας γινόταν η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αστοχίας δεν είναι τώρα δυνατή η χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που την έχουν ανάγκη πράγμα το οποίο έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ των επιχειρηματιών και των λογιστών τους αλλά και μια γενικότερη δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών αλλά και των λογιστών προς τους χειρισμούς της ΑΑΔΕ όσον αφορά αυτές τις πλατφόρμες.

Παρακαλούμε να δοθεί μια άμεση και πρακτική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει ώστε ούτε οι επιχειρήσεις να στερηθούν αυτή την πολύτιμη ρευστότητα για καθαρά διαδικαστικούς λόγους αλλά ούτε οι λογιστές να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να αντιδικούν με τους πελάτες του.