Συναγερμός για κρούσματα κορωνοϊού σε τουρίστες που επισκέφτηκαν Θάσο, Νάξο, Εύβοια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς εντοπίστηκαν τουρίστες να είναι θετικοί στον κορωνοϊό στη Θάσο και στη Νάξο.

Σύμφωνα με το thestival, οι τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο στη Θάσο, είναι ασυμπτωματικοί. Η επιβεβαίωση πραγματοποιήθηκε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τουρίστες έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ, στο ξενοδοχείο καραντίνας.

«Διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία», δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης.

Μάλιστα, χθες στη Νάξο, εμφανίστηκε το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, πρόκειται για Έλληνα γιατρό που ζει στην Αγγλία και επισκέφτηκε το νησί με την ανήλικη κόρη του για διακοπές.

Επιπλέον, στην Εύβοια, εντοπίστηκε ζευγάρι Σέρβων με κορωνοϊό. Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, ένας άνδρας από το γκρουπ ταξιδιωτών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τον έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας μαζί με τη γυναίκα του, με ταξί! Φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του ταξίδεψαν από τη Σερβία στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.