Υπ.Ναυτιλίας: Παρουσία του Μητσοτάκη η τελετή παράδοσης του νέου περιπολικού σκάφους στο Λιμενικό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του νέου περιπολικού σκάφους RAFNAR 1100 στο πλαίσιο λαμπρής εκδήλωσης στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα σκάφη που αποκτά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ως δωρεά των Ελλήνων εφοπλιστών.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ”, αποφάσισε την δωρεά στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, πέντε (05) Άκαμπτων Πνευστών Σκαφών (R.I.B.) με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον πέντε (05) σκάφη, προς ενίσχυση του φορέα.

Τα υπό δωρεά σκάφη είναι τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol της εταιρείας RAFNAR, ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Το ολικό μήκος τους ανέρχεται στα 11,55 μέτρα, φέρουν δύο (02) εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής ιπποδύναμης 900 ίππων με δυνατότητα επίτευξης μεγάλων ταχυτήτων.

Έχουν μεγάλη ευελιξία, δυνατότητα προσαρμογής βαρέως οπλισμού, φέρουν κλειστό χώρο διακυβέρνησης με αντιβαλλιστική προστασία και συστήματα επικοινωνιών – επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας, ενώ η σχεδίασή, επιτρέπει την πλεύση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του, εξήρε τη διαχρονική συμβολή του ελληνικού εφοπλισμού για την κάλυψη καίριων αναγκών της χώρας και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κ.Θ. Βενιάμη, για την πολύτιμη συνεισφορά της ναυτιλίας στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης,, προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό των προτεραιοτήτων του υπουργείου του και όπως είπε: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, μέσα σε ένα χρόνο, αλλάξαμε πολλά. Η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού, ήταν μία από τις σημαντικές προτεραιότητες του πρωθυπουργού, αμέσως μόλις ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Προχωρήσαμε στην προμήθεια 38 νέων πλωτών μέσων διαφόρων τύπων, 54 οχημάτων και υλοποιούμε εντός του έτους 2020 την προμήθεια 24 νέων σκαφών και 100 νέων οχημάτων, ενώ ενισχύσαμε με πρόσθετο προσωπικό τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» τόνισε ο κ.Πλακιωτάκης

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κ. Θεόδωρος Βενιάμης αναφέρθηκε στη σειρά πρωτοβουλιών που έχει λάβει η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ τόσο για την στήριξη του Λιμενικού Σώματος αλλά και άλλων Σωμάτων Ασφάλειας της χώρας αλλά και στο κοινωνικό έργο που επιτελεί «σιωπηρά» η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ σε πολλούς τομείς στη χώρα.