Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα – 50 νέα περιστατικά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, μέχρι σήμερα στις 15:00 έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα 50 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος.

Συνολικά τα θύματα είναι 193 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.672.

Επίσης 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Η νέα πραγματικότητα στου Γουδή: Πανηγύρι χωρίς πίστα, με αραιά τραπέζια και αντισηπτικό

Έντονος είναι ο προβληματισμός σχετικά με τα πανηγύρια και για το εάν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό λίγες ημέρες μετά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε σε γλέντι στου Γουδή.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως εάν ο κόσμος δεν προσέχει μπορεί να σημειωθεί νέα έξαρση του ιού και αύξηση των κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, σε όλες τις πύλες εισόδου, οι υγειονομικές αρχές διενεργούν καθημερινά χιλιάδες ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν έγκαιρα τα κρούσματα τουριστών. Και αυτό γιατί τα φαινόμενα συνωστισμού και χαλάρωσης, θέτουν σε κίνδυνο την καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονται στην εισροή κρουσμάτων από τα χερσαία σύνορα, ιδίως γιατί εμφανίζεται έξαρση του κορωνοϊού στις χώρες των Βαλκανίων. Οι αρμόδιες αρχές δίνουν μεγάλη έμφαση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα.