24 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε 24 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Από αυτά, τα επτά είναι εισαγόμενα, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.
Tην ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συναγερμό, λόγω των εισαγόμενων κρουσμάτων και η ομάδα των επιστημόνων εισηγήθηκε την απαγόρευση έως τέλος του μήνα των πανηγυριών, την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες.

Από τα σημερινά 24 νέα κρούσματα, τα τέσσερα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, τα τρία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, τα έξι στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τα τέσσερα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, τα τρία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, τα δύο στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και από ένα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Έτσι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.826 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξήθηκε σε 12 (75.0% άνδρες), ενώ έως χθες Κυριακή ανέρχονταν σε δέκα.

Από το σύνολο των 3.826 κρουσμάτων, 1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).