Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση και η ομάδα των λοιμωξιολόγων, μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μάλιστα, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN.

Η ανησυχία κορυφώνεται μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που έκανε λόγο για 58 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 34 αφορούν τουρίστες.

Ειδικότερα, από τα 58 νέα κρούσματα, τα 28 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, έξι εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, οκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, δυο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.