Κοντά στις 640 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και την Coca Cola, να αναλαμβάνουν τα ηνία της συνεδρίασης και να οδηγούν τον γενικό δείκτη κοντά στις 640 μονάδες και πάλι.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 637,29 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,28%. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η πορεία του τουρισμού είναι η χειρότερη δυνατή, με τις πληρότητες που αναφέρονται να κυμαίνονται κατά μέσο όρο μόλις στο 5%, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλές προσδοκίες για φορολογικά έσοδα, για αύξηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων.

Η άνοδος των τιμών των μετοχών δεν συνοδεύθηκε από αύξηση του τζίρου, ο οποίος κυμάνθηκε κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,13%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (+4,65%) και των Κατασκευών (+2,26%), ενώ απώλειες σημείωσε μόνο ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών(-2,54%).Ανοδικά κινήθηκαν 79 μετοχές, 38 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola έκλεισε με κέρδη 4,72%, με την ΓΕΚ Τέρνα και τον Σαράντη να κρατούν στο τέλος τα κέρδη τους στο +3,29% και +3,12% αντίστοιχα. Eurobank, Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή έκλεισαν με άνοδο που ξεπέρασε το 2%, αν και ενδοσυνεδριακά σημείωναν μεγαλύτερα κέρδη.

Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Titan, Aegean, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και Φουρλής, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo.

Η Motor Oil έκλεισε χωρίς μεταβολή, με την Πειραιώς να γυρνά στο τέλος σε αρνητικά εδάφη και να κλείνει στο -0,79%. Η ΕΥΔΑΠ έχασε 1,45%, ενώ ο ΟΤΕ σημείωσε απώλειες 2,56%.