ΕΟΔΥ: 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Τα 9 είναι εισαγόμενα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 27 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, από τα οποία τα 9 είναι εισαγόμενα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την αύξηση των εγχώριων αλλά και εισαγόμενων κρουσμάτων που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα (χθες ανακοινώθηκαν 58 νέες μολύνσεις) και το «άνοιγμα» των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία.

Μάλιστα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.910 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Πιο αναλυτικά, από τα 27 σημερινά νέα κρούσματα, τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τα πέντε ήταν εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, τα οκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τα πέντε κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, τα δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, ενώ από ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς και στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.