Υπ. Ναυτιλίας: Σύσκεψη για τα μέτρα Covid-19 στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ευρεία σύσκεψη έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με θέμα την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού, με τις οποίες μετακινούνται ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, και της γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου.

Συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, πλοία των οποίων καλύπτουν τις γραμμές του Αργοσαρωνικού, καθώς και τη σύνδεση Περάματος-Σαλαμίνας.

Τόσο ο κ. Κυριαζόπουλος, όσο και η κ. Καλογήρου υπογράμμισαν προς τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών του Αργοσαρωνικού ότι είναι απαραίτητη η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και τους κάλεσαν να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια, ενημερώνοντας διαρκώς τα πληρώματα των πλοίων για την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων.

Ταυτόχρονα ζήτησαν από τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα διασφάλισης της πιστής τήρησης των μέτρων ασφαλείας από τα πληρώματα των πλοίων, αλλά και από τους επιβάτες, τόσο στις τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού, όσο και στις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας, αρχής γενομένης από το λιμάνι του Πειραιά.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Κυριαζόπουλος και η κ. Καλογήρου υπογράμμισαν ότι η εικόνα της εξέλιξης του κορωνοϊού δεν δικαιολογεί καμιά χαλάρωση, αντίθετα απαιτεί την εγρήγορση όλων, Πολιτείας, Αρχών και πολιτών, ώστε να διασφαλίσουν όλοι μαζί τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επισήμαναν, επίσης, ότι πέραν των όποιων μέτρων λαμβάνονται, το πρώτο και το βασικότερο μέτρο αναχαίτισης της νόσου ήταν είναι και παραμένει η προσωπική ευθύνη όλων.