Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα στο σουπερμάρκετ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 150 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι δεν συμμορφωθούν με τις νέες οδηγίες προς τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές των σουπερμάρκετ, οι οποίοι από σήμερα, Σάββατο, πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτική μάσκα, στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται, δε, πως έξω από κάθε κατάστημα θα υπάρχει ειδική σήμανση προς τους καταναλωτές ότι απαιτείται η χρήση μάσκας για να μπουν στο κατάστημα και να κάνουν τα ψώνια τους, διαφορετικά -εάν εντοπιστούν από κλιμάκια ελέγχου- θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

Την ίδια στιγμή, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η παραβίαση του εν λόγω κανόνα επιφέρει και σε αυτή την περίπτωση πρόστιμο 150 ευρώ.

Συγκεκριμένα το άρθρο 7 της ΚΥΑ αναφέρει ότι: «Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής, καθώς και εντός των οχημάτων και συρμών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. Στην περίπτωση που σε αστικά λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό το οποίο απομονώνει τον οδηγό από τους υπόλοιπους επιβάτες, συστήνεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον οδηγό.

Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει και για τους οδηγούς των μέσων σταθερής τροχιάς και των σιδηροδρομικών οχημάτων, στα οποία απομονώνεται η θέση του οδηγού από τον υπόλοιπο συρμό ή μέσο. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του  παρόντος, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ

Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος επιβάλλεται σε κάθε επιβάτη πέραν του ποσοστού της παρ. 1, καθώς και στον οδηγό του οχήματος/συρμού, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ».

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

  • Σουπερμάρκετ: 150 ευρώ
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 150 ευρώ
  • Ταξί: 150 ευρώ (ισχύει για επιβάτες και οδηγούς)
  • Κομμωτήρια: Αν το κομμωτήριο δεν έχει κατάλογο για τα ραντεβού, θα του βεβαιώνεται πρόστιμο 1.000 ευρώ. Ισχύει το πρόστιμο 150 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων και μη χρήσης μάσκας