ΕΟΔΥ: 36 νέα κρούσματα σήμερα – Τα 17 στην Αττική

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 36 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν σήμερα, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ανακοινώθηκαν 11 κρούσματα του ιού στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4048, εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι δύο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 197 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 4048 κρουσμάτων, 1118 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2059 (50.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Ειδικότερα, καταγράφηκαν δύο κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 17 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ένα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Αιτωολοακαρνανίας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ένα στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου, ένα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου, δύο στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.