Μόσιαλος: “Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε την μάσκα στο πηγούνι”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μία καθημερινή πλέον εικόνα, από τη στιγμή που ο κορωνοϊός έφερε τη μάσκα στη ζωή μας, είναι να βλέπουμε πολλούς αντί να τη φορούν στο πρόσωπο να την έχουν κατεβασμένη στο πιγούνι τους. Ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό λάθος, καθώς κρύβει πολλούς κινδύνους, όπως διευκρινίζει ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής εξηγεί γιατί όταν φοράμε μάσκα όπου αυτή είναι υποχρεωτική, δεν πρέπει να την κατεβάζουμε στο πηγούνι μας όταν θέλουμε να φάμε κάτι σε ένα εστιατόριο, ή χρειάζεται να κάνουμε οτιδήποτε. Μάλιστα τονίζει πως θα πρέπει να απομακρύνουμε τη μάσκα από το στόμα και τη μύτη.

Τι πρέπει να κάνουμε με τη μάσκα στα εστιατόρια;

Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας.