Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Στο «κόκκινο» το Χ.Α.

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανοδικά κινούνται τα βασικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τους επενδυτές να «αγνοούν» την ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και να στρέφουν το βλέμμα τους στις αισιόδοξες  ανακοινώσεις για τις οικονομικές επιδόσεις από την Unilever, τη Daimler και τη Publicis.

Συγκεκριμένα στις 13.39 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,48. Ανοδικά κινείται και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 0,55% και ο CAC 40 στο Παρίσι, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 0,53%. Άνοδο σημειώνει και ο DAX στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη να βρίσκεται στο +0,47%. Μοναδική παραφωνία αποτελεί  ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τον δείκτη να σημειώνει πτώση 0,11%.

Μεταξύ μεμονωμένων μετοχών, η μετοχή της Unilever κατέγραψε άνοδο 6,4% καθώς  οι πωλήσεις για το β’ τρίμηνο μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο. Η μετοχή της Daimler σημείωσε άνοδο 5,4% αφού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων στη βασική της μονάδα Mercedes-Benz Cars & Vans το 2020 αναμένεται να είναι πάνω από τα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο -1,51%, στις 637,96 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 12,90 εκατ. ευρώ.