Γ. Πλακιωτάκης: Μονόδρομος η βελτίωση της ποιότητας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η σταθερή βελτίωση της ήδη υψηλής ποιότητας του μεταφορικού έργου στην ακτοπλοΐας είναι ιδιαίτερα σημαντική και μονόδρομος”, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου “Κύδων Παλάς” των Μινωϊκών Γραμμών που έχει δρομολογηθεί στην γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

“Με το 15% του πληθυσμού της πατρίδας μας να ζει στα νησιά”, υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης “και τα εκατομμύρια που τα επισκέπτονται κάθε χρόνο, η ασφαλής, γρήγορη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στην ακτοπλοΐα αποτελεί σημαντικό δείκτη ποιότητας ζωής, καθοριστικό όρο για τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και κρίσιμη παράμετρο για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ακριβώς γι’ αυτό”, επεσήμανε, “τον τελευταίο χρόνο, προχωρήσαμε σε θεσμικές παρεμβάσεις στην ακτοπλοΐα, ενώ, βεβαίως, στηρίξαμε και στηρίζουμε τους ναυτικούς μας αλλά και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Σε μία χρονική στιγμή που η επιτυχής αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας έχει επιτρέψει την επάνοδο στην κανονικότητα, αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού, φυσικά με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, η δρομολόγηση του “Κύδων Παλάς” συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που σας περιέγραψα, ενισχύει τη συνολική προσπάθεια για τον τουρισμό στη δύσκολη φετινή χρονιά, αλλά και αποτελεί επένδυση για τα χρόνια που έρχονται”, κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.