Υπό στενή παρακολούθηση οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κρίσιμη θεωρείται από πολλούς παρατηρητές η σημερινή μέρα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς αφενός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η φιέστα που ετοίμασε ο Ταγίπ Ερντογάν με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και αφετέρου γιατί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis παραμένει με τις μηχανές αναμμένες για να βγει στο Αιγαίο, ανοιχτά του Καστελλόριζου.

Από Ελληνικής πλευράς παρακολουθούνται στενά οι τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Τουρκία να προχωρήσει σε μια νέα πρόκληση ενεργοποιώντας την παράνομη  ΝAVTEX που έχει εκδώσει σε συνδυασμό με τα πανηγύρια που έχει οργανώσει στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγία Σοφία.

Το Πολεμικό Ναυτικό όπως είναι ήδη γνωστό έχει αναπτυχθεί σε όλο το Αιγαίο και βρίσκεται εδώ και μέρες σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα παρακολουθώντας στενά τόσο το  Oruc Reis, όσο και τον τουρκικό στόλο.

Να σημειωθεί ότι ήδη από την περασμένη Πέμπτη το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε πως το Oruc Reis ετοιμάζεται να ξεκινήσει για τη Μεσόγειο «έπειτα από τις απαραίτητες προετοιμασίες», χωρίς να προσδιορίζει πότε αναμένεται αυτό να συμβεί.