Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο Εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός έφυγε από τη ζωή μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Όπως έγινε γνωστό ο εφοπλιστής κηδεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή. Καταγόταν από τις Οινούσσες και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του είχε ζήσει στο Λονδίνο.

Η ενασχόλησή της οικογένειας του με τη ναυτιλία είχε ξεκινήσει το 1905, με την απόκτηση του ατμόπλοιου «Μαριέττα Ράλλη» από κοινού με τις Οικογένειες Πατέρα και Χατζηπατέρα.

Υπήρξε προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ και άλλων εστεμμένων. Μαζί με την σύζυγό του, Χρυσάνθη, ήταν άλλωστε ανάμεσα στους ελάχιστους Έλληνες προσκεκλημένους στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011.

Στην κατοικία του ζεύγους Λαιμού στο Knightsbridge του Λονδίνου, δίνονταν συχνά επίσημα δείπνα και δεξιώσεις. Το 1993, η Χρυσάνθη Λαιμού είχε ιδρύσει τον σύλλογο Life Action Trust ο οποίος προσέφερε υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες, σπουδαστές της κλασικής μουσικής στο Λονδίνο, καθώς και σε νέους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Η κα Λαιμού, διοργάνωνε φιλανθρωπικά γκαλά για τον σκοπό αυτό, όπως και για τα προγράμματα του Ιδρύματος του πρίγκιπα Καρόλου, με καλεσμένες δημοφιλείς Ελληνίδες τραγουδίστριες όπως η Μαρινέλλα και η Αννα Βίσση.

Η δραστηριότητα της οικογένειας διαχωρίστηκε σε τέσσερις κλάδους: του Κωνσταντή Μιχαήλ Λαιμού, του Χρήστου Μιχαήλ Λαιμού, του Αντωνίου Γ. Λαιμού (Παπαλαιμού) και του Ιωάννη Κωνσταντή Λαιμού. Πρόκειται για μία από τις πλέον πολυπληθείς του ελληνικού εφοπλισμού.