Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Νεώριον στην ONEX

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΝΕΧ, κ. Πάνο Ξενοκώστα, με αφορμή την ολοκλήρωση της συμβολαιογραφικής πράξης μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. στον νέο επενδυτή.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: “Ολοκληρώθηκε η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. (ιδιοκτήτριας των Ναυπηγείων Ελευσίνας), στην εταιρεία συμφερόντων του κυρίου Ξενοκώστα, με σκοπό την εξυγίανση της εταιρείας και τη μεταβίβαση μέσω του άρθρου 106βδ στον νέο επενδυτή.

Η διαδικασία του “Due Diligence” που ζήτησε η DFC έχει ήδη ξεκινήσει και με τροπολογία που ψηφίσαμε στη Βουλή δώσαμε παράταση στο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ώστε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και όλη τη διαδικασία.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα φτάσουμε στην οριστική λύση του προβλήματος και η ναυπηγική βιομηχανία θα αναγεννηθεί ξανά στην Ελλάδα”.

Από την πλευρά του, ο κ. Ξενοκώστας επεσήμανε: “Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό, κ. Παπαθανάση και την Κυβέρνηση που είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που θα ευδοκιμήσει, τους επόμενους μήνες. Αισιοδοξούμε όλοι μαζί να δούμε σύντομα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά”.