Ρεκόρ καταγράφει η τιμή του χρυσού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ρεκόρ καταγράφει η τιμή του χρυσού, καθώς έφθασε στα 1.930,48 δολάρια ανά ουγγιά, γεγονός που επιβεβαιώνει την στροφή των επενδυτών -εν μέσω πανδημίας- σε ένα πιο ασφαλές καταφύγιο.

Σύμφωνα με αναλυτές, η αύξηση της αξίας του χρυσού οφείλεται και στην υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματος των ΗΠΑ. Όπως εκτιμούν, η τιμή του χρυσού, η οποία ανεβαίνει πάνω από 1% στις αγορές της Ασίας, ενδέχεται προσεχώς να σπάσει το φράγμα των 2.000 δολαρίων

Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ της τιμής του χρυσού ήταν τα 1.921,18 δολάρια ανά ουγγιά και είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η περίοδος που διανύουμε, κρίνεται κρίσιμη και η κατάσταση επιδεινώνεται σε πολλές χώρες,εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και οι επενδυτές στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί προαιώνιο ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης.

Τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που αποφάσισε να λάβει η Federal Reserve, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ωθούν προς τα κάτω το αμερικανικό νόμισμα, κάνοντας ακόμη ελκυστικότερο τον χρυσό.