Η Goldman Sachs προβλέπει ενίσχυση του ράλι στο οποίο έχει επιδοθεί ο χρυσός

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Tην εκτόξευση του χρυσού κατά 20% προβλέπει η Goldman Sachs, η οποία εκτιμά ότι θα αγγίξει τα 2.300 δολάρια το επόμενο έτος.

Σε αυτό συμπέρασμα καταλήγουν οι αναλυτές που συνέταξαν την έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η τάση ενισχύεται από το αβέβαιο κλίμα βιωσιμότητας που επικρατεί με το αμερικάνικο δολάριο μακροπρόθεσμα ως το βασικό νόμισμα αποθεματικών διεθνώς σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εντάσεις, την αυξημένη πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, και το δεύτερο κύμα COVID-19 το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, “καθώς αναμένεται πως τα πραγματικά επιτόκια των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να κινούνται πτωτικά επαναλαμβάνουμε την long σύσταση μας για τον χρυσό την οποία διατηρούμε από τον Μάρτιο και αυξάνουμε τις 12μηνες προβλέψεις μας για την τιμή του καθώς και για την τιμή του αργύρου σε 2.300 δολ. και 30 δολ. η ουγγιά αντίστοιχα από 2.000 δολ και 22 δολ. η ουγγιά αντίστοιχα”

Η συνεχιζόμενη τόνωση της ρευστότητας και τα όλο και περισσότερα μέτρα που λαμβάνονται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την καταπολέμηση της οικονομικής ύφεσης που προκαλείται από την πανδημία, θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση του χρέους στο μέλλον, όπως εξηγεί η Goldman.

Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να επιτρέψουν στον πληθωρισμό να αυξηθεί, δίνοντας έτσι ώθηση στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων.