Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού – Υποχρεωτικές οι μάσκες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η εκτός ελέγχου εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς τον Ιούλιο η μέχρι στιγμής διασπορά του ιού παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η κυβέρνηση διαμηνύει την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, δεδομένου των μετακινήσεων λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Τα αυξημένα κρούσματα ανησυχούν έντονα τους επιστήμονες όπως και η διασπορά σε μεγάλα αστικά κέντρα σαν την Αττική.

Πονοκέφαλος για τους επιστήμονες είναι και ο μεγάλος συνωστισμός και συγχρωτισμός καθώς παρατηρείται χαλάρωση των μέτρων και η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαστεί ανά πάσα στιγμή.

Από τις 18 Ιουλίου, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στα σούπερ-μάρκετ για εργαζομένους και πελάτες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η χρήση μάσκας να καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους -εάν αυτό κριθεί απαραίτητο- κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τη Δευτέρα.

Όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα παραμένει σε «πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες και αυτό δεν είναι τυχαίο».

«Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μας που έχει δημιουργήσει έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις για το πώς θα κατανείμουμε τους στοχευμένους ελέγχους μας στις πύλες εισόδου της χώρας».

Ενδεικτική της ανησυχίας της κυβέρνησης είναι η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκης στα social media, όπου αναφέρεται ότι ο κίνδυνος της πανδημίας «είναι ακόμα εδώ», επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά τα βασικά μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούν οι πολίτες.