Παρουσίαση της Σάμου ως του απόλυτου ελληνικού προορισμού για εναλλακτικό τουρισμό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Η Σάμος ως ο απόλυτος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο κτήριο του Οργανισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας ιστοσελίδας www.samosexplore.com, που φέρει και την έγκριση του ΕΟΤ.

Καλωσορίζοντας τον Δήμο Ανατολικής Σάμου,  η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, επισήμανε πως η φιλοσοφία της καμπάνιας της Σάμου βρίσκεται πολύ κοντά στο μήνυμα του ΕΟΤ ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του ευ ζην και σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μια τοπική ταυτότητα για κάθε περιοχή της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στον ΕΟΤ εκπροσώπων του πολύ όμορφου νησιού και αναφέρθηκε στην καμπάνια του ΕΟΤ όχι μόνο για την τουριστική προβολή αλλά για το rebranding της Σάμου, τη Κω, της Χίου, της Λέρου και της Λέσβου, το τουριστικό περίπτερο της οποίας επισκέφθηκε χθες κατά τα εγκαίνιά του στην πλατεία Συντάγματος.

Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κος Γεώργιος Στάντζος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μοναδικότητα της Σάμου ως τουριστικού προορισμού, σημειώνοντας ότι «σε αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, με τις πεντακάθαρες θάλασσες, τους παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το καλόπιοτο, γλυκό σαμιώτικο κρασί, το όνειρό κάθε επισκέπτη, για αξέχαστες διακοπές, γίνεται πραγματικότητα».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «η τουριστική ανάπτυξη του τόπου βασίστηκε στο μαζικό τουριστικό μοντέλο», όμως τα τελευταία χρόνια «παρατηρείται και  μια στροφή της παγκόσμιας ζήτησης σε ειδικές μορφές ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού».  Όπως σημείωσε «στηριζόμενοι σε αυτή την αρχή, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη  τουριστική στρατηγική, μέσα από ένα σχέδιο δράσης που θα συνδυάζει τη βελτίωση του μαζικού μοντέλου στις σύγχρονες απαιτήσεις, αλλά κυρίως την ανάπτυξη νέων ποιοτικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη σωστή αναλογία».

«Η δημιουργία της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας  www.samosexplore.com  είναι το μέσο για μια βιωματική εμπειρία-παρουσίαση της Σάμου, ως τον απόλυτο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά η κος Στάντζος, διευκρινίζοντας: «Μέσω του SAMOS EXPLORE Within, η Σάμος, ένας θησαυρός τουρισμού αποκαλύπτει την εναλλακτική πλευρά της. Θαλάσσια σπορ, πεζοπορία, αναρρίχηση, δραστηριότητες στη φύση, γαστρονομικές απολαύσεις, τοπικά προϊόντα, θρησκευτικός τουρισμός, πολιτισμός, ήθη και έθιμα και πολλά άλλα περιμένουν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει. Η προσέγγιση του ταξιδιού, μέσω του SAMOS EXPLORE Within, ως μια μορφή τέχνης και η διείσδυση στον μύθο που το περιβάλλει, είναι ο στόχος μας, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, τον  πρωταγωνιστή συνειδητό ταξιδιώτη!»

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.samosexplore.com παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Δημήτρης Βασιλείου, εκπρόσωπος της εταιρείας iArk Digital Agency που ανέλαβε τη δημιουργία της.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο πρ. Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, συνεργάτες του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, στελέχη του Δήμου και του ΕΟΤ, καθώς και δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευστικές δοκιμές από τοπικά προϊόντα του νησιού, καθώς και παρασκευές κοκτέιλ από τα πολυβραβευμένα κρασιά της ΕΟΣΣ.