Πλακιωτάκης: Στις 4 Αυγούστου επαναξιολόγηση των μέτρων σε πλοία και επιβάτες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν τα πρωτόκολλα των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας το πρωί στην ΕΤ-1, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι ότι τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα.

Από την πλευρά το ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων.

Μέχρι τις 4 Αυγούστου ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας. Αυτή τη στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Οδηγός η επιδημιολογική εικόνα

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην ΕΤ-1 είπε ότι είναι «πολύ σημαντικό ότι επιβάτες και πληρώματα τηρούν τα περιοριστικά μέτρα και ότι από εκεί και πέρα σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα θα επαναξιολογηθούν».

Σημειώνεται ότι το λιμενικό σώμα καθημερινά στα περισσότερα λιμάνια πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό από επιβάτες και πληρώματα.

Θεοχάρης: Δεν θα υπάρξει αύξηση επιβατών στα πλοία

Την απόφαση των ειδικών να μην επιτραπεί αύξηση του αριθμού επιβατών στα πλοία έκανε γνωστή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πληρότητας των πλοίων, με αρκετούς να δηλώνουν ότι αδυνατούν λόγω των περιορισμών να βρουν εισιτήριο, ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση, αφού η Επιτροπή απέρριψε το ενδεχόμενο.

«Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή», σχολίασε ο κ. Θεοχάρης στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα, είπε πως ανοίγει την 1η Αυγούστου, με αυστηρό πρωτόκολλο, όμως ξεκαθάρισε πως «είναι επένδυση για του χρόνου».

Τα μέτρα που ισχύουν στα πλοία

  • Όλοι οι επιβάτες θερμομετρούνται ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.
  • Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ