Εντείνονται οι έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε συστηματικούς ελέγχους στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, προχωρά από σήμερα το Λιμενικό Σώμα πλοία της ακτοπλοΐας για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό από επιβάτες και πληρώματα.

Ήδη, οι έλεγχοι που θα διενεργούνται καθημερινά, εντείνονται από σήμερα, καθώς από το πρωί η κίνηση σττο λιμάνι του Πειραιά είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί από τον Πειραιά 23 δρομολόγια, 13 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, παρά το γεγονός ότι η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται πρόβλημα με την πληρότητα στα πλοία για τις Κυκλάδες, καθώς ένας επιβάτης μπορεί να χρειαστεί και δύο ημέρες για την εξεύρεση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, ενώ προβλήματα σημειώνονται και για καμπίνες στα υπόλοιπα νησιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας χθες για το θέμα, είπε ότι είναι “πολύ σημαντικό ότι επιβάτες και πληρώματα τηρούν τα περιοριστικά μέτρα και από εκεί και πέρα σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα πρωτόκολλα επιβατών που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου θα επαναξιολογηθούν”

Όλοι οι επιβάτες θερμομετρούνται, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Σύμφωνα με στοιχεία του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, χθες Πέμπτη 30 Ιουλίου, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου 14.454 επιβάτες, 3012 οχήματα 562 φορτηγά και 465 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας 3.959 επιβάτες, 1012 οχήματα 67 φορτηγά και 81 δίκυκλα. Τέλος από το λιμάνι του Λαυρίου 1.974 επιβάτες 604 οχήματα 52 φορτηγά και 234 δίκυκλα.