Σκυλακάκης: Διανύουμε τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στα αναδρομικά των συνταξιούχων και τα χρήματα που θα λάβει η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Όπως είπε, μιλώντας στο MEGA: Τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους, οι οποίοι καλύπτονται από την πιλοτική δίκη του ΣτΕ, όπως επίσης και σε όλους όσοι με βάση την απόφαση του ΣτΕ έπρεπε να λάβουν χρήματα σε ό,τι αφορά τις κύριες συντάξεις. “Και εκεί τελειώνουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας διότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο”, εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε ότι τα “τα χρήματα είναι συγκεκριμένα”.

Κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, έχει δεχτεί συντριπτικό πλήγμα ο ιδιωτικός τομέας και εκεί πρέπει να δαπανηθούν χρήματα. Παράλληλα, “πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας”, υποστήριξε, “πως υπάρχει και εθνικός κίνδυνος”, ο οποίος πρέπει να καλυφθεί χρηματικά.

Αναφορικά με την ύφεση, σημείωσε πως αυτή ανέρχεται στο 7-8% και το πρωτογενές έλλειμμα στο 5%. Ωστόσο, “έχουμε δρόμο να βαδίσουμε ακόμα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Το 2021 θα γυρίσουμε στο 2019, όχι στον προϋπολογισμό του 2020”, συνέχισε και πρόσθεσε πως “θα έχουμε και μεταφερομένη ύφεση σε ό,τι αφορά τα έσοδα”.

Αυτό που ελπίζει η κυβέρνηση είναι να έρθει γρήγορα το μεγάλο πακέτο που κερδήθηκε στην Ευρώπη και να συνδεθούν οι μεταρρυθμίσεις με δυνατότητες μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει διαπραγμάτευση να γίνουν φοροελαφρύνσεις και το 2021.