Η κυβέρνηση αποφασίζει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στα πλοία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε νέα μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού αποφασίζει η κυβέρνηση, καθώς θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου. Κρίσιμο είναι να δοθεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν χαλαρώνει και ότι επιτηρεί συνεχώς την κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα συζητήθηκε η πρόταση να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στα πλοία.

Υπενθυμίζεται πως πλέον στα πλοία της ακτοπλοΐας αυξάνεται το πρωτόκολλο της πληρότητας στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να μένουν μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη φέρεται να ειπώθηκε, ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι μαζί και τον τρόπο που θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα υπάρξει και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Νέα μέτρα σε μπαρ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπική καραντίνα και νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, ωστόσο απέκλεισε νέο γενικό lockdown.

«Τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό lockdown μπορεί να υπάρξουν, όχι οριζόντιο, δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα, έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις», διαβεβαίωσε. «Υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο, είναι μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση… Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση», υπογράμμισε.