Καθηγητής Γώγος για κορωνοϊό: “Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση – Υπήρξε μεγάλη χαλάρωση”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση”, δήλωσε ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, τόνισε ότι «στις πανδημίες το βασικό είναι ο κόσμος να αποδεχθεί την ανάγκη των μέτρων. Αυτό δεν υπήρξε, υπήρξε μεγάλη χαλάρωση» υποστήριξε ο κ. Γώγος, εκτιμώντας πως «αυτό δυστυχώς οδήγησε σε μια έξαρση της νόσου».

Στον αντίποδα, «ευτυχώς ελέγχθηκε η εισαγωγή κρουσμάτων από το εξωτερικό» τόνισε ο Καθηγητής, υπενθυμίζοντας ότι «η λήψη μέτρων, όπως μάσκα παντού, τήρηση των αποστάσεων και ζητήματα υγιεινής, ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων μπορεί εύκολα εντός 15 ημερών να οδηγήσει σε έλεγχο της κατάστασης».

«Διαφορετικά η πανδημία θα πολλαπλασιαστεί» ανέφερε ο κ. Γώγος και εκτίμησε ότι «μπαίνουμε στη χειρότερη φάση από αρχής του καλοκαιριού». «Υπάρχει κινητικότητα, ο κόσμος κινείται» σημείωσε ο Καθηγητής, αξιολογώντας ως «κακή» την περίοδο αυτή και προτάσσοντας να υπάρξει «προστασία όλου του πληθυσμού κυρίως των ευάλωτων ομάδων».

Επιπλέον, «όσο και να προσπαθήσουν οι μεγάλοι και ευάλωτοι να κλειστούν στα σπίτια τους» πρέπει να πεισθούν οι νέοι να τους προστατέψουν σημείωσε ο κ. Γώγος, ενώ υπενθύμισε ότι «γίνονται πάρα πολλά τεστ», αλλά οι νέοι άνθρωποι είναι στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί. Ερωτηθείς για τυχόν μετάδοση της νόσου από τις μονάδες των κλιματιστικών, «είναι μια εστία» τόνισε ο καθηγητής και επέστησε την προσοχή στις «αποστάσεις που είναι μικρές μέσα σε κλειστούς χώρους».