Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα το μεσημέρι για τον κορωνοϊό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα το μεσημέρι στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό.

Συναγερμός από την αύξηση των κρουσμάτων

Η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση που κινητοποιεί τους πάντες προκειμένου να ανακόψει το νέο κύμα της πανδημίας.

Πολύ πιθανή θεωρείται πλέον η θέσπιση και νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες και αν συνεχιστεί η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Προς το παρόν οι αρχές δίνουν βαρύτητα στην αποτελεσματική εφαρμογή των ήδη ισχυόντων μέτρων, ωστόσο αν στο προσεχές διάστημα δεν αναστραφεί η αρνητική κατάσταση και συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει νέα σκληρότερα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εάν η απόδοση των μέτρων δεν είναι η αναμενόμενη, θα ακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, τοπικά lockdown, περιορισμός των ωρών λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επαναφοράς και του SMS στο 13033 προκειμένου να κυκλοφορεί κάποιος έξω, τουλάχιστον για τις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ