Από σήμερα το μεσημέρι η πυραυλάκατος «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» και πάλι απέναντι στους Τούρκους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Πυραυλάκατος «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» πέφτει σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι στο νερό, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη καθώς και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου της ΟΝΕΧ, Πάνου Ξενοκώστα, που πλέον έχουν το πλειοψηφικό πακέτο των ναυπηγείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δοθεί νέο σφιχτό χρονοδιάγραμμα ώστε τον Νοέμβριο η ΤΠΚ7 να είναι στο 100% έτοιμη, ταυτόχρονα με την ΤΠΚ6 «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», στην οποία υπολείπονται ελάχιστες εργασίες για την περάτωσή της.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» πέφτει στο νερό ολοκληρωμένη κατά 80%, φέροντας τα δύο πυροβόλα 30mm OTOBREDA και το πυροβόλο 76mm / 62 SRGM OTO-MELARA, καθώς και το σύστημα αυτοπροστασίας RAM.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Πυραυλάκατος τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ, κλάσης Super Vita, είναι το 7 πλοίο του τύπου που ναυπηγείται στην Ελλάδα και θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στον Στόλο των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων. Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο.

Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα.

Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.