Γεωργιάδης: “Η πανδημία δεν έχει παγώσει τις επενδύσεις”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει “παγώσει” τις επενδύσεις, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, , ο οποίος πρόσθεσε ότι πρόκειται να ανακοινωθεί νέα μεγάλη επένδυση που δεν κατονόμασε.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ , είπε ότι: “Όλες οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται κανονικά, δεν έχει σταματήσει καμία. Σήμερα θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε εκτάκτως διυπουργική για να εγκρίνουμε άλλη μια μεγάλη επένδυση που μας ήρθε από το Enterprise Greece. Δεν θέλω να την ανακοινώσω, γιατί είναι στο στάδιο της έγκρισης της από την Enterprise Greece” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

“Καμία επένδυση δεν σταμάτησε λόγω κορωνοϊού, μόνο η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος πάγωσε από εμάς γιατί η αεροπορική βιομηχανία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα άρα θα πουλούσαμε σε πολύ χαμηλότερο τίμημα” διευκρίνισε.

Όπως επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προχωράνε ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ και για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Θεσπρωτίας, Καβάλας. “Υπάρχει αναβολή εγκαινίων για επενδύσεις από την Κίνα γιατί τα ταξίδια από την Κίνα στην Ευρώπη έχουν σταματήσει” σημείωσε.

“Ο κορωνοϊός έχει παγκόσμια έξαρση, και δυστυχώς πανευρωπαϊκή έξαρση, πάλι τηρουμένων των αναλογιών στο 2ο κύμα η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα και σε κρούσματα και ευτυχώς στους θανάτους. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να υιοθετήσει πιο σκληρά μετρά εντοπισμού και περιορισμού της κυκλοφορίας αν η πανδημία βρεθεί σε πολύ υψηλό επίπεδα, αλλά καθολική καραντίνα αποκλείεται” παρατήρησε.