Η κακοκαιρία σάρωσε την Εύβοια: Αναφορές για δύο νεκρούς – Εγκλωβισμένοι και πλημμυρισμένα σπίτια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Σαρωτικό» ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια» από την Εύβοια με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δύο ηλικιωμένοι -ένας άνδρας και μια γυναίκα- περίπου 86 ετών από τα Πολιτικά έχασαν τη ζωή τους μετά από τις πλημμύρες.

Την είδηση των θανάτων ανακοίνωσε ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους που κατοικούσαν σε διαφορετικά σπίτια και φαίνεται πως εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής νεροποντής.

Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την ισχυρή νεροποντή και στις περιοχές Νεροτριβιά και Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Δρόμοι έχουν κοπεί στα δυο και σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν με 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα και λέμβους, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για να συνδράμει στις έρευνες.

Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής, 25 άτομα.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, οικογένειες με παιδιά εγκλωβίστηκαν σε διαφορετικά σημεία των περιοχών με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη όλη τη νύχτα προκειμένου να μεταφέρει τους εγκλωβισμένους σε ασφαλή σημεία.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερού έφτασε το 1,5 μέτρο.

Ένα όχημα της Αστυνομίας, στην προσπάθειά του να μεταφέρει κάποιους από τους εγκλωβισμένους από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, εξετράπη της πορείας του ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχώς απεγκλωβίζει κόσμο μαζί με το κλιμάκιο των εθελοντών στα Ψαχνά.

Στο κέντρο τους έχουν μεταφερθεί 11 άτομα.

Στην περιοχή του Αγίου υπάρχει αμάξι εγκλωβισμένο από χείμαρρο ενώ πυροσβεστικό όχημα των Ψαχνών ακινητοποιήθηκε από χείμαρρο.

Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Υπερχείλισε επίσης ο ποταμός Λήλας του δήμου Χαλκιδέων. Δεν αποκλείεται δε, να γίνει εκκένωση των γύρω σπιτιών.

Στα Πολιτικά της Εύβοιας και ιδιαίτερα στην παραλία των Πολιτικών, όπου «χτύπησε» η «Θάλεια», οι δυνάμεις και ειδικά συνεργεία έδιναν μάχη για να απεγκλωβίσει δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν είτε σε σπίτια, είτε σε αυτοκίνητα, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Ψαχνά μέχρι και την Λίμνη της Εύβοιας για να σβήσουν φωτιές που είχαν ξεκινήσει από κεραυνούς.