Έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ. Σε πλήρη επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για το Oruc Reis

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιεί σήμερα στις 12 το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη νέα προκλητική NAVTEX που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Τουρκία για έρευνες του σκάφους Oruc Reis πλησίον του Καστελόριζου, Νότια της Κρήτης, από σήμερα το πρωί μέχρι και της 23 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα σε πλήρη επιφυλακή έχουν ήδη τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού να βρίσκονται ήδη σε κομβικά σημεία του Αιγαίου παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις των Τούρκων. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές : «παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Άγκυρα, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεροπετρίτης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι η “η αποφασιστικότητα μας είναι δεδομένη. Η χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Είμαστε έτοιμοι“, συνέχισε, “να προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Αυτός που προσχηματικά αποχωρεί από τον διάλογο αυτό είναι η Τουρκική πλευρά η οποία διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να επιβάλλει τετελεσμένα και να πετύχει τους στόχους της“, κατέληξε.