Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε όσους δε κλείνουν τα καταστήματά τους στις 12 τη νύχτα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,, λέγοντας ότι σε παραβάτες των νέων μέτρων όσον αφορά στην περιορισμένη λειτουργία των μπαρ, θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης «λουκέτο» για 20 ημέρες.

Ειδικότερα:
-Από τις 16/08 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα. Όπως είπε, από τις 16 Αυγούστου όσοι μπαίνουν στη χώρα από την Αλβανία θα μπαίνουν σε 7ήμερη καραντίνα.

-Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα. Όπως διευκρίνισε, η υποχρέωση για προσκόμιση τεστ δεν ισχύει για παιδιά μέχρι 10 ετών.

-Αναστέλλονται κάθε δημόσια εκδήλωση με ορθίους, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων. Όπου υπάρχουν παραστάσεις με καθήμενους συνεχίζονται, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο στις 12 τη νύχτα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από απόψε τη νύχτα, διευκρίνισε ότι το κατέβασμα των ρολών αφορά τις εξής επιχειρήσεις:

εστίασης
διάθεσης ποτών
τροφοδοσίας, κέτερινγκ
εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις, π.χ. για γάμους
και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
Εξαιρούνται τα ντελίβερι και το take away, που δεν αφορά ποτά.

Στους παραβάτες θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης «λουκέτο» για 20 ημέρες.